Ticco 1

Free Liberty & Longeringskurs - lös och i lina

Första helgen i Maj kör vi longeringskurs här på Södra Falla! Det blir också andra chansen för de som missade vår Free Liberty tidigare i vår. 

- Löslongering
Lär dig hur du kommunicerar och kan arbeta lös med hästen från marken. Vi går igenom det "Universella Språket" och lär oss om send och draw. Vi undersöker hur din position, din intention och din energi påverkar hästen och hur du kan börja kommunicera med hästen flytande om du lär dig behärska det universella språket. 

- Longering i lina
Vi går igenom vad som är viktigt när vi longerar i lina. Exempelvis din positionering, din intention och hur du fäster in linan och hur du håller i den. 
Du får lära dig att göra detta på ett sätt som din häst förstår utan stress, att den vänder upp/stannar och annat kaos. 

- Free Liberty
"Free" Liberty work går ut på att hästen ska välja dig, du ska inte påverka hästen att vilja välja dig på något vis - du ska bara vara ditt bästa jag - utan att locka/kalla på den. Själva grunden i detta är att hästen ska se värdet i att vara med dig för att du erbjuder en lugn och trygg plats där den kan trivas och må bra - samma sak som den känner i en harmonisk hästflock! Den ska stanna av fri vilja.  
Vi har ett koncept för detta som vi går igenom och undersöker.

Hela helgen anpassas efter det behov som deltagarna har. 
Alla pass är individuella och du får själv vara med och påverka vad det är du och din häst vill jobba med mest av innehållet ovan. 

Grundupplägg:

Fredag: Gemensam middag på kvällen med snack om förväntningar och mål.
Lördag: Vi börjar med teori, sedan individuella pass. Efter lunch är det teori igen innan vi går in på nästa träningspass. 
Söndag: Lika upplägg som lördag - vi väljer fokus efter vad deltagarna är intresserade av. 

Priser:
2 500kr för dig med häst hela helgen. Då ingår 4 individuella träningspass, övernattning för dig och hästen, middag fredag kväll samt frukost och lunch lördag-söndag.  
Budget-kurs: 1600kr hela lördagen + f.m söndag. Middag ingår ej. 
Fotfolk inkl lunch: 500kr för lördag, 900kr för lördag + söndag (övernattning ingår ej)
Till denna kurs finns möjlighet att låna häst av oss.

Begränsat antal hästplatser till 8st! Först till kvarn.